Lou Lou
beauty clinics

Logo design, merk, merk identiteit door lexvd

Lou Lou Beauty Clinics​​

Layla was op zoek naar een logo design voor haar nieuwe bedrijf ‘Lou Lou Beauty Clinics’. De wens was om een strak en luxe logo design te hebben. Er is gekozen voor letters met schreef omdat deze vaak luxe uitstraalt. Doordat Lou Lou twee ‘L’-en bevat was het leuk om daarmee te spelen. De cirkel maakt het een geheel.

Het proces

Idee ontwikkeling

Als eerste ging ik op zoek naar de juiste lettertype en de juiste vorm. Hiervoor zijn er een aantal schetsen gemaakt om de mogelijkheden te verkennen. Zo experimenteerde ik met schreef-, schreefloze- en sierletters. Om het een geheel te maken vond ik vooral een cirkel goed passen
Previous
Next

Eerste concepten

Nadat ik had besloten wat de eerste vormen zouden worden, ben ik aan de slag gegaan om het digitaal te gaan verkennen. Om de Beauty in dit geval om het gezicht gaat, ben ik ook gaan kijken naar vormen die in het gezicht terugkomen, zoals de vorm van het gezicht en de neus.
Previous
Next

Gekozen concepten

Uiteindelijk bleven er een 6-tal concepten over waaruit uiteindelijk een keuze werd gemaakt voor een logo dat Layla het meeste aansprak. Layla gaf aan dat ze graag het logo in goud wilde hebben. Via het maken van de foto’s heb ik geprobeerd het ‘goud’ effect na te maken.

Resultaat